August TBR

I ćao svima , današnji post je to šta planiram da pročitam u avgustu . Avgust je mesec u kojem obično pročitam najviše knjiga .




1. Teorija Svega - Džejn Hoking ova knjiga je o Džejninom životu sa Stivenom Hokingom i njihovom zajedničkom životu . Najverovatnije ću napraviti mišljenje za nju .

Sinopsis : Šezdesetih godina prošlog veka , Stiven Hoking se tokom studija kosmologije na Kembridžu zaljubljuje u studentkinju Džejn . Posvećen ljubavi i nauci , ovaj briljantnu mladić nije ni slutio da će ga zadesiti bolest zbog koje će biti osuđen na doživotnu bitku za opstanak . Džejn  nesebično odlučuje da ostane pored njega , a ljubav i bezuslovna podrške uliće im hrabrost da zasnuju porodicu . Dok se Stivenovo telo iz godine u godinu suočava sa sve većom patnjom i ograničenjima , njegov um neumorno teži istraživanju krajnih granicama teorijske fizike . Kroz brojne nesuglasice , ali i iskrenu privrženost , njih dvoje prkosili su preprekama i zajedno ostvarili više nego što su mogli i da sanjaju . 





2. Šest vrana i Nakaradno kraljevstvo - Li Bordugo . I dalje pokušavam da ne pogledam i ne pročitam review- eve na ytu i goodreadsu - stvarno želim da ih pročitam bez da znam šta se dešava u knjigama .  

Sinopsis Šest vrana : Opasna nova droga preti da svet uvuče u magijski rat do potpunog uništenja . Kazu Brekeru , kriminalnom geniju rođenom iz najgore bede Kertadama , ukazala se neočekivana prilika sa to spreči i stekne nesanjarno bogatstvo .Ako pristane da krene u smrtonosnu tajnu misiju . On ima dovoljno petlje da je prihvati , no u taj nemogući poduhvat ne može da krene sam . Okuplja oko sebe grupu mladih otpornika , i sprovodi suludo smeo plan , koji će ih sve do jednog promeniti . 
Šest izgubljenih duša .
Šest životnih priča . 
Šest sukobljenih interesa . 
Šest preterano odraslih klinaca , darovitih propalica i otpadnika . 
Šest slabih karika . 
Šest vrana . 
Pa ipak , samo oni mogu da izvedu . Ako se prethodno međusobno ne poubijaju . 


Sinopsis Nakaradnog kraljevstva : 
Kaz Breker i njegova ekipa su upravo izveli neverovatno smelu smelu pljačku koju nisu ni očekivali da prežive . Ali umesto da sada dele bogatu nagradu , ponovo su primerani da se za goli život . Izigrani i osakaćeni otmicom dragocene članice ekipe , ponestaje im resursa , saveznika , a i nade . Dok se moćne svetske sile obrušavaju na Keterdam kako bi otkrile tajnu opasne droge po imenu Jurda Parem , pojavljuju se stari rivali , ali i novi neprijatelji , spremni da testiraju domete Kazovog lukavstva u da stave na  probu krhku odanost ove novoformirane družine .
Po mračnim i vijugavim ulicama ovog grada vodiće se rat - bitka za opstanak i iskupljenje koja će odlučiti sudbinu svih griša na svetu . 






3 . Lunarske hronike - prva dva dela imam na srpskom - koliko znam toliko su ih preveli , a druga dva ću čitati na engleskom  i na internetu . 

Sinopsis Bila jednom jedna Pepeljastva ( prvi deo Lunarskih ) : 
Ljudi i androidi tiskaju se po bučnim ulicama Novog Pekinga . Smrtonosna kuga pustoši stanovništvo . Nemilosrdni Lunari posmatraju iz svemira i čekaju da krenu u akciju . Niko ne zna da sudbina Zemlje zavisi od jedne devojke ... 
Pep Lin je nadarena mehaničarka i kiborg . Ona je drugorazredna građanka tajanstvene prošlosti , koju maćiha ponižava i okrivljuje za polusestrinu bolest . Ali kada se njen život isprepliće sa životom zgodnog princa Kaja , iznenada se nađe u središtu međugalaktičke borbe i zabranjene privlačnosti . Uhvaćena između dužnosti i slobode , odanosti i izdaje , mora da otkrije tajne o svojoj prošlosti kako bi sačuvala budućnost svog sveta . 

Sinopsis Bila jednom jedna Crvena ( drugi deo )  : 
Pep je u zatvoru . Pokušava da pobegne . Ako joj to pođe za rukom , okolnosti će biti verovatno još gore jer zna da će postati najtraženiji begunac u Komoveltu i da niko neće želeti da joj pomogne . 
Na drugoj strani sveta Skarlet Benoa je u potrazi za svojom bakom . Ispostavlja se da baka krije brojne tajne o kojima Skarlet ništa ne zna i da je ceo njihov život proticao u velikoj opasnosti .Kada bude srela Vuka , uličnog borca sumnjive prošlosti , koji ima informacije o tome gde bi njena baka mogla biti ,  Skarlet nema drugog izbora do da prihvati njegovu pomoć . Dok Skarlet i Vuk budu razotkrivali jednu tajnu , naleteće na drugu kad se njihov put bude ukrstio sa Pepinim . Svi zajedno moraće da budu korak ispred podmukle lunarske kraljice Levane , koja ne preza ni od čega ne bi li princ Kaj postao njen muž , njen kralj i njen zarobljenik . 








4 . Pre nego što zaspim - Stiven Votson . Počela sam da je čitam  - samo prvo poglavlje i nije mi se nešto preterano svidela , ali daću joj šansu . 

Sinopsis : Kristina Lukas je spisateljica koja je u svojim ranim dvadesetim doživela nesreću nakon koje nije u stanju da stvara i čuva sećanje duže od 24h . Zarobljena je u bezizlaznoj situaciji u kojoj se svakoga dana verujući da je još mlada , neudata i da je pred njom čitav život , Kristina svakog jutra shvata da je sredovečna , udata žena , da je život gotovo prošao , a da ona o tome nema nikakve uspomene . Trudeći se da bolje razume i prihvati život bez pampeća , Kristina počinje da vodi tajni dnevnik  kako bi barem deo svojih sećanja otrgla od zaborava , ali će je sve to povesti opasniom stazom spoznaje sa zapanjujućim posledicama kako po nju tako i po sve one koje voli . Pred Kristinom se postavlja nemoguća dilema : da li je nekada naprosto bolje prepustiti sve zaboravu ? 



I ako stignem pokušaću da pročitam Stakleni presto na engleskom zato što bi trebalo da uskoro izađe novi deo , i ako stignem na moru da počnem da citam TVD prvi deo na hrvatskom . 












Ako ste čitali ili čitate neku od ovih knjigaa napišite mi u komentarima vaše utiske ! 

To je to što se tiče ovog posta ! Do sledećeg posta bb ! 










Comments

  1. Nisam čitala niti jednu od ovih knjiga, ali sam čula za sve i djeluju veoma zanimljivo.. Nadam se da ćeš uspjeti da pročitaš sve i da ćeš nam napisati recenzije kako bismo se bolje upoznali s tim knjigama. ♥♥♥

    Novi post -> https://innisall.blogspot.com/2017/08/common-white-girl-tag.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. I ja se nadam da ću uspeti sve da ih pročitam ! Hoćuuuuuu :* <3 <3 <3

      Delete
  2. Interesantan post, jedva cekam recenzijuu! ♥
    Btw: sada te pratim, nadam se da ces mi uzvratiti ♥♥ :)

    https://blogvivalavida3.blogspot.rs/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti , malo se mučim sa Teorijom svega , ali se nadam da ću je pročitati što pre ! Hvala ti puno na praćenju , hah , naravno da uzvraćam :)

      Delete
  3. Ja sam gledala seriju Vampirski dnevnici od pocetka do kraja.Ona je radjena po knjizi i moram ti reci da je fantasticna!!Verujem da ces uzivati dok budes citala knjigu :)

    Moj blog je nov,prvi post sam tek objavila.Misljenje drugih blogera mi je veoma vazno pa ako mozes,svrati ---> livelaughloveblogg.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. I ja sam pogledala ceo TVD i to dvaput . Evo , idem da pogledam :)

      Delete
  4. Krenula sam ti čitati blog i stvarno si kreativna..Također imam i ja blog:https://thinassssbaby.blogspot.hr/?m=1
    Pa se plizz pretplati i prati ga..✋💜

    ReplyDelete

Post a Comment