Moje mišljenje #12 za Šest vrana i Nakaradno kraljevstvo - Li Bardugo / Six of Crows and Crooked Kingdom - Leigh Bardugo

I ćao svima , današnji post je moje mišljenje za Šest Vrana i Nakaradno Kraljevstvo . Verovatno ste videli ove knjige na bookstagramu ili u Laguni / Vulkanu .







Knjige Šest Vrana i Nakaradno kraljevstvo imam od početka leta , ali sam ih pročitala u avgustu i  septembru . Šest vrana sam započela u Srbiji , a završila u Grčkoj , Nakaradno kraljevstvo sam počela u Grčkoj , a završila u Makedoniji .



Pa da počnem  :





Šest vrana sinopsis :

Opasna nova droga preti da svet uvuče u magijski rat do potpunog uništenja . Kazu Bekeru , kriminalnom geniju rođenom iz najgore bede Keterdama , ukazala se neočekivana prilika da to spreči i stekne nesanjarno bogatstvo . Ako pristane da krene u smrtonosnu tajnu misiju .On ima dovoljno petlje da je prihvati , no u taj nemogući poduhvat ne može da krene sam .Okuplja oko sebe grupu mladih otpornika , i sprovodi suludo smeo plan , koji će ih sve do jednog promeniti. 

Šest izdubljenih duša . 
Šest životnih priča.
Šest sukobljenih interesa .
Šest prerano odraslih klinaca , darovitih propalica i otpadnika. 
Šest slabih karika . 
Šest vrana . 
Pa ipak  , samo oni mogu da izvedu .  Ako se prethodno međusobno ne poubijaju . 






Sinopsis za Nakaradno kraljevstvo : 

Kaz Beker i njegova ekipa su upravo izveli  neverovatno smelu pljačku koju nisu ni očekivali da prežive . Ali umesto da sada dele bogatu nagradu , ponovo su primorani da se bore za goli život . Izigrani i osakaćeni otmicom dragocene članice ekipe , ponestaje im resusrsa , saveznika , a i nade . Dok se moćne svetske sile obrušavaju na Keterdam kako bi otkrile tajnu opasne droge po imenu Jurda Parem , pojavljuju se stari rivali , ali i novi neprijatelji , spremni da testiraju domete Kazovog lukavstva i da stave na probu krhku odanost ove novoformirane družine . Po mračnim i vijugavim ulicama ovog grada vodioće se rat - bitka za opstanak i iskupljenje koja će odlučiti sudbinu svih griša na svetu . 




Priča je prelepa ! Ceo Griša svet je savršen . Verujte mi THE HYPE IS REAL ! Stvarno kad počnete nećete moći da stanete , bićete navučeni k'o na drogu . K'o Griše na jurdu parem . 

Cela životna priča Kaza Bekera je tužna , ali ipak i lepa u isto vreme . Njegova genijalnost me zadivljuje iz strane u stranu . 
Nina - pa ona je badass female u knjigama i to mi se sviđa .
Matajas je bog . 
Inež je jedna prelepa , prepametna , hrabra mlada dama . 




Radnja je odlična , uzbudljiva , nigde ne staje , sve je super . Stvarno kad pročitate malo više Šest vrana shvatićete koliko je jedinstven svet Griša koji je stvorila Li Bardugo . Jedva čekam da pročitam i Griša trilogiju ! A Šest vrana i Nakaradno kraljevstvo ću verovatno  pročitati ponovo . 








Stvarno ne mogu reći koja knjiga je bolja zato što su obe knjige odlične ! 

I moram da priznam da sam #Ikaz , ali volim i Ninu i Matajasa . 

Ocene ove knjige : 

Radnja : 9,5/10

Zaplet: 10/10

Moje mišljenje : 9,8/10

Ukupna ocena : 9,76 / 10 


Da li ste pročitali Šest vrana i Nakaradno kraljevstvo ? I ako jeste koji su vaši utisci ? I  da li više volite Ninu i Matajasa ili Inež i Kaza ? 




Comments