December TBR + BLOGMAS 2017 ! ( BLOGMAS 2017 #1)

I ćao svima , današnji post je o tome šta želim da pričam u decembru . Imam jako puno knjiga i bolje da odmah počnem :







1. Zadužbina i Carstvo - Isak Asimov

Počela sam da čitam trilogiju Zadužbina  koju je napisao Isak Asimov , tu knjigu ćete videti u sledećem postu . Ovu knjigu sam već počela da čitam , super je , ali ćete više čitati na kraju decembra . Ovo je druga knjiga u serijalu .


2.Druga zadužbina - Isak Asimov

Ovo je treća knjiga u serijalu i jedva čekam da završim ovaj serijal . Ne želim da me pogrešno shvatite , serijal je odličan , i jedva čekam da saznam šta će se to desiti .





3. The Book Thief - Markus Zusak

Kradljivica knjiga od Markusa Zusaka , imam svoj primerak , medjutim nekom sam dala knjigu i sad ne znam gde je .

Sinopsis : 

Evo jedne male činjenice : 

UMREĆETE . 

1939. Nacistička Nemačka . Zemlja zadržava dah . Smrt nikada nije imala toliko posla . Devetogodišnja Lizel živi sa svojom starateljskom porodicom u Ulici Himel.Roditelje su joj odveli u koncentracioni logor . Lizel krade knjige . Ovo je njena priča i priča o stanovnicima njene ulice , kada su bombe počele da padaju .

Jedna važna napomena : 

Ovu pričiu pripoveda Smrt . 

To je priča o : 

devojčici

harmonikašu 

nekim fanatičnim Nemcima 

jevrejskom bokseru 

i stvarno mnogo lopovluka 

Trebalo bi da znate još nešto : 

SMRT ĆE POSETITI KRADLJIVICU KNJIGA TRI PUTA . 

Postoji i film koji ja nisam pogledala , mada mnogo mojih prijatelja mi je reklo da je film odličan . 




4.Noćna straža - Teri Pračet 

Ovu knjigu sam uzela na preporuku bibliotekarke u svojoj biblioteci . Nadam se da se neću razočarati . 


Sinopsis : 

Istina ! Pravda! Sloboda ! I tvrdo kuvano jaje ! 

Sem Vajms , komandant Gradske straže Ank-Morporka , nekad je imao sve što samo poželeti može . Ali sada se vratio  u sopstvenu tešku,burnu prošlost, čak i bez odeće koju je imao na sebi kad je grom udario . Nije lako živeti u prošlosti . Umreti u prošlosti - to već nije nikakav problem . Ali on mora da ostane u životu , jer čeka ga izvestan posao . Mora da pronađe ubicu , da pretvori svoje mlađe ,, ja" u dobrog pandura , i da izmeni ishod jedne krvave pobune . U tome i jeste nevolja: ako mu to pođe za rukom , neće imati ženu, neće imati dete , neće imati budućnost .

Priča o jednom malom gradu na Disksvetu , sa čitavim horom uličnih derana , prodavačica ljubavi po povoljnim cenama , pobunjenika , tajne policije i ostale dece revolucije . 



5. Nova Straža - Sergej Lukjanjenko 

Isto sam je uzela na preporuku bibliotekarke . 

Sinopsis : 

Sve je mirno . Moskovske straže paze da ne naruše krhku ravnotežu i održavaju stanje opreznog primirja .

Isprativši na avion saradnika Noćne straže iz inostranstva , Anton Gorodecki seda da popije pivo u aerodromskom kafeu . Kraj njega iznenada prolazi debeljuškast dečak . 

Počeo je da se dernja čim je prošao kroz vrata Šeremetjeva D. - Neću ! Neću ! Neću da letim ! Mama , pašće avion ! 

Anton istog trena shvata da gleda u neiniciranog Inog , potencijalnog pravog poroka , koji mu saopštava deo uznemirujućeg proročanstva . Noćna straža pokušaće da regrutuje dečaka u svoje redove , samo što ovog puta na neiniciranog Inog neće navaliti Tamni , već iskonska i drevna sila , nepobedivi lovac sa plamtećim očima , koji dolazi pravo iz noćnih šuma - Tigar , Anton će otkriti da o svetu koji deli s ljudima ne zna gotovo ništa , i da postoje praiskonske sile koje nadziru Ine ... 



6.Vrana - Erik Aksl Sund

Isto sam je uzela na preporuku bibliotekarke .

Sinopsis : 

Psihoterapeutkinja Sofija Seterlund istražuje dva klijenta : 

Samjuela Baija , dečaka-vojnika iz Sijera Leonea, i Viktoriju Berjaman , ženu sa nezalečenim ranama iz detinjstva . U međuvremenu , u grmlju pored stanice metroa u centru Stokholma pronađen je mrtav dečak u mimificiranom stanju . Istragu ubistva vodi detektivka Šanet Ćilberj , a lekar-patolog koji radi na slučaju je Ivo Andrić , čovek koji je u Švedsku došao nakon što je u ratu u BiH ostao bez svega . Niko ne može da ostane ravnodušan pred užasno okrutnim ubistvom tog neidentifikovanog dečaka , koji je po svemu sudeći ilegalni doseljenik u Švedsku. Policija tapka u mraku i ne nailazi na prave tragove , a po gradu se jedno za drugim pojavljuju tela ubijenih dečaka . U policijskim akcijama otkriva se mreža pedofila i trgovaca decom kao seksualnim robljem , ali ubica im stalno izmiče iz ruku ... Detektivka Šanet Ćilberj i terapeutkinja Sofija Seterlund suočavaju se sa istim pitanjem : koliko patnje čovek može učiniti drugima pre nego što prestaje da bude čovek i postane čudovište ? 


 Sad da vam napišem deo koji se tiče blogmasa 2017. - ja sam prošle godine radila blogmas i odlučila sam da radim i ove . Uglavnom postove ću izbacivati uveče po sledećim datumima : 

1.12 ; 3.12 ; 6.10 ; 10.12 ; 13.12 ; 17.12 ; 20.12 ; 24.12 ; 27.12 ; 31.12 . 


Nisam pisala jako dugo i imam jako puno stvari da vam kažem i želim to da uradim do kraja ove godine , odlučila sam da postovi ovog meseca budu BLOGMAS 2017 i onako želim da vam nadoknadim to što nisam jako dugo pisala . 


I to je sve što se tiče ovog posta ! Nadam se da ste uživali i vidimo se već u subotu 3.12. 







Comments