Heartstopper - Alice Oseman

 Ćao svima! U današnjem postu ću vam pisati o stripovima Heartstopper. U pitanju su web comics koji su posle objavljeni. Tema stripova je gej romansa, pa ako ste homofobični, molim Vas da me otpratite, ali ako ste homofobični i želite da više znate o gej osobama i to kroz šta prolaze, slobodno ostanite! 




Pre nego što bilo šta napišem o samim protagonistima i o stripovima, imam da kažem da sam ovo čitala na engleskom u originalu i da ih možete naći na ovom linku , a postoje i mini comics koje možete skinuti ovde .  Ovo nije kraj serijala, autorka planira još jedan deo (ili više njih?). Nisu prevedeni kod nas, a iskreno se nadam da će jednog dana biti. 😊


Naime,u Heartstopperu pratimo 2 momka. Čarlija i Nika. obojica idu u školu samo za dečake. 

Čarli je opriznao da je gej i trpeo je vršnjačko nasilje u školi zbog toga, mnogi nisu hteli da se druže s njim  samo zato što je gej. Takođe, on je na neki lep način štreber. Ide u deveti razred, ne znam koja je to godina kod nas, ali to je nekih 15-17 godina.  Fizički opis: visok, mršav, tamna kosa. Na samom početku priče je bio u jednoj toksičnoj vezi s jednim momkom. 


Nik je mislio da je strejt, čak je i bio zaljubljen pre 300 godine u jednu devojku (koju kasnije upoznajemo). Ide u deseti razred, i stariji je od Čarlija 1,5 godinu. On je sportista i  ima prelepog psa! Fizički opis: visok, nabildovan, plava/svetla kosa.  




*I just searched for Heartstopper fanart and this showed up, if u want me to remove it, here is my e-mail: citanjeija@gmail.com


Stvarno želim da pročitate ovu prelepotu od stripova, čak i da ih ne čitate, molim vas da im date šansu! Prelepi su, preslatki, jednostavno te osveste o tome kako je to biti gej (naročito u sredinama gde to nije baš prihvaćeno) i nateraju te da razmisliš o životu takvih osoba. Te osobe to nisu birale i svi imamo apsolutno ista prava! Osim što to u Srbiji nije baš tako, ali ovo nije mesto gde želim da pričam o tome. 

Izvukli su me iz čitalačke krize, prebrzo se čitaju, bukvalno ih nisam ispustila iz ruke. Bilo mi je potrebno 2 dana za 900 strana i mini-comics od 75. 

Preporuka ako tražite nešto što će vas ugrejati oko srca i zbog čega ćete se nekad, ako ste single, osećati single af, ali i preporuka ako pokušavate da se izvučete iz čitalačke krize! Jedva čekam da izađe sledeći deo sledeće godine! Nadam se da ću ga naći negde u PDF-u jer sam obećala da do kraja 2021. neću kupovati knjige. 

To je sve što se tiče ovog posta. Da li ste vi čitali ovaj serijal i šta vam se najviše dopalo? 

Ema❤️

Comments

  1. Deluje veoma zanimljivo. Moracu da je procitam... ljubac

    https://www.itsmeioannes.site/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jeste, baš su zanimljivi. Pogledaću kasnije tvoj blog, hvala ti na komentaru! :*

      Delete
  2. Tačno! Hvala ti puno na komentaru, tek ga sad vidim...

    ReplyDelete
  3. "
    Great post! We would like to feature your post on Tropika Club too if that's possible?
    Tropika Club Deals is part of the Tropika Club ecosystem:

    Tropika Club Deals – Search for the best voucher and coupon deals
    Tropika Club Bookings – Discover and book services at amazing off-peak discounts
    Tropika Club Magazine – Get the latest scoop on beauty, wellness, eats and all things Singaporean


    Tropika Club Deals is ideal for customers who want to discover the best deals without having to commit to a specific appointment date and time. Deals allow customers to buy vouchers and coupons in advance and to arrange the appointment directly with the merchant or business. Customers can also buy vouchers as gifts or to use for the future.

    Tropika Club Bookings is ideal for customers who want to see the full selection of a merchant or business. Customers can search by merchant or service categories and then choose from a full range of service offerings. Customers can also see if there are any off-peak discounts for the selected service(s). Customer will book the appointment for the specific date and time.

    Tropika Club Magazine crafts and curates articles for the discerning Singapore male and female. We provide up-to-date articles on Beauty and Vogue for gals, and articles on Grooming and Style for guys. We also cover local Singaporean content under City. Supporting Tropika Club’s vision to bring the best beauty, wellness and fitness services to our visitors, we also have a review section on the best services and selections under Top Picks. This features the Top 10 rankings for your beauty and wellness salons based on the various regions in Singapore. Tropika Club Deals brings to you great deals and offers from our merchants in the form of amazing discounted vouchers and codes. In addition, enjoy cashback as much as up to 5% for each purchase you make, regardless of the amount you spend. Think Cashback. Think Tropika.
    "

    ReplyDelete
  4. Hey dear! Loved your post and allready followed your blog, i want invite you to visit and follow my blog back <3

    www.pimentamaisdoce.blogspot.com

    ReplyDelete

Post a Comment